Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kosz
Fenixom1911 czyli znowu to samo. Książki, które podał Rusznik nawet nie raczysz przeczytać. Wszystko chciałbyś dostać już i teraz i w tym zakresie jakim Ty żądasz. Czy Ty czasem nie jesteś z pokolenia "Z" ? Strasznie roszczeniowy z Ciebie człek.
Ogarnij się i spróbuj wreszcie sam coś zrobić a nie żądaj tego od innych.
Lorenz .54", Podewils-Lindner .56" i inne
Odpowiedz
------->>Derek

Jestem z pokolenia Millenium

Skąd mam wiedzieć że to co podał Rusznik to tam są wszystkie dane....

Oraz że dobrze jest opisany ten model !!!

Ogarnijcie się

I

Zróbcie 

Dział Książki

Broń Dzikiego zachodu

Od pozycji najstarszych do najnowszych

===========================
Po to jest forum
===========================
Odpowiedz
Fenixom niema takiej księgi gdzie były by zawarte wszystkie dane o konkretnym modelu historycznej broni a Ty jako typowy ciul [to po ślunsku] czyli głupi z polskiego zaścianka do tego sfrustrowany młodziak żądasz od Nas abyśmy Ci wszystko zapodali tu i teraz bo ty ZAFIXOWAŁES się na ten konkretny  model Remingtona DA  , koniecznie musisz pozyskać za DARMOSZKE kompendium wiedzy o tej broni który jest arcy rzadka i niewiele o niej jest nawet w amerykańskiej literaturze napisane !!!

Książkę która na pierwszych stronach tego tematu ukazałem zakupiłem w domu aukcyjnym za około 100 Euro czyli ponad 400 zł a w niej jest tylko jeden niewielki dział opisujący ta bron kilka fotek różnych eksponatów oraz ryciny mechanizmu i krótkie opisy co i jak...

Fenixom niema z tego co się orientuję żadnej książki-monografi z wymiarami tej broni=Remngtona DA 

Coś sie na tego Remingtona tak zafixował myślisz że jak jakiś wieśniak z pod Tarnowa zrobił by ci taką replike DA to stał byś sie z automatu na swym osiedlu Supermenem  Cool Big Grin 

Niestety w twym żałosnym przypadku pozostaje ci tylko patrzeć w monitor kompa/smarta i upłakiwać nad swym nieszczęściem czyli niemożnością zakupienia sobie takiego Remingtona DA gdyż ani cie na niego finansowo nie stać ani nie masz wiedzy oraz JAJ abyś zaryzykował taki zakup na aukcji , replika u Wacława wiejskiego kowala niepowstanie bo niema wzornika a  nawet gdyby to wyszła by mu następna strzelecka PADLINA ,  D.Pedesoli szczerze wątpię aby w najbliższym 10cioleciu  zechciał to produkować...

Fenixom kup sobie książki zaczni się uczyć , odwiedzaj muzea oraz prywatne kolekcje  , ogarni się i skończ tu PIERDOLIĆ !
Odpowiedz
------------->>>Rusznik

Jakie książki mam kupić !!

Sam nie wiesz gdzie ten model jest dobrze opisany

Podaj tytuły sprzed laty oraz nowe pozycje !!

Nie tylko ten rusznikarz chce zrobić taki model.....

Na osiedlu to bym się tym nie chwalił

Może ty się chwalisz bo ja nie !!

==Model sprzed 160 laty działa dobrze==

Twoje słowa to żadne zapewnienie

Ogarnij się i skończ  PIERDOLIĆ !
Odpowiedz
Darek wywal tego ćwoka Fenixtom  forum lub daj mu dłuuugiii urlop niech ma czas odwiedzić psychiatrę oraz wyczyść nasze dyskusje w odpowiedziach do tego czegoś co zwie sie tu Fenixtom...ten facecik jest chory na głłłooowaaa lub zwyczajnie troluje  ,  dalsza dyskusja z tym czymś niema sensu i robi sie tu żenujący śmietnik !
Odpowiedz
Widać twój poziom wypowiedzi bravo

Dużo agresji masz w sobie ==Rusznik== Exclamation Exclamation

Polecam tobie

Odwiedzić psychiatrę

I nie spamuje

Zadałem pytanie

Po to jest forum

By dane były dostępne 

Książki jakie zostały wydane o tym modelu kiedyś lub jakie są nowe teraz w 2025

=============================================

Ideom forum jest pomoc innym